آقای دکتر عبدالغفور جهاندیده

تلفن : 31272091-054
فکس : -

گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی

معرفی گروه و زبان ادبیات فارسی:

زبان و ادبیات فارسی، پیشینه‌ای پربار، تأثیرگذار و درخشان در فرهنگ اسلامی دارد. زبان فارسی در طول تاریخ در قلمروی وسیع در مناطق و نواحی مختلف رواج داشته است؛ بنابراین مطالعه کلی و همگانی آن برای درکی فراگیر از این میراث گران‌مایه نیز در قالبی عمومی ضروری به نظر می‌رسد.

رشته زبان و ادبیات فارسی و اهمیت آن:

رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه‌ها، رشته‌ای است که ابعاد گوناگون زبان و متون ادب فارسی را مطالعه و بررسی می‌کند و افزون بر توصیف و نقدوتحلیل زبان و متون، پاسداری، تقویت و گسترش آن در سرلوحه کار خویش قرار داده است. زبان و ادبیات فارسی گذشته‌ازآنکه از روزگاران کهن تا امروز در مراکز مختلف علمی در حوزه جغرافیایی فرهنگ فارسی، ترویج شده، همواره در بسیاری از کشورها، زبان فرهیختگی و فرزانگی به شمار می‌آمد. آشنایی و مهارت در آن مایه افتخار بوده است. بدان جهت که آثار ادب فارسی دربردارنده محتوای پربار فرهنگی و عناصر پرمایه هنری است ضرورت دارد. پژوهشگر حوزه زبان و ادب فارسی با آموختن مبانی بلاغت، دستور زبان، تاریخ‌ادبیات و گونه‌های ادبی (حماسه، عرفان، ادبیات غنایی و...)، تاریخ سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و شناخت موضوعات پایه و محوری زبان و ادبیات فارسی، توانایی و شرایط مناسب برای آموزش و پژوهش و روزآمد در این رشته تحصیلی حاصل شد.

نقش و توانایی‌های دانش‌آموختگان:

انتظار می‌رود با اجرای این برنامه دانش‌آموختگان این رشته تحصیلی به توانایی‌های زیر دست یابند:

- مهارت دانشجویان در درک و تحلیل متون ادبی فارسی

- مهارت در کشف روابط زبانی، سبکی، فکری و ادبی و انواع ادبی در ادبیات فارسی

- آشنایی و درک دانشجویان از تصور ساختاری و محتوایی آثار ادبی فارسی

- تحلیل تأثیر عوامل و تحولات اجتماعی و گفتمان‌های گوناگون ادب فارسی

رشته‌های تحصیلی:
کارشناسی‌ارشد زبان و ادبیات فارسی

وظایف گروه آموزشی:

- ثبت‌نام - حذف و اضافه - برگزاری امتحانات و انجام امور مربوط تا پایان فراغت از تحصیل.

- شرکت در جلسات - تهیه گزارش‌ها و انجام مکاتبات.

- برنامه‌ریزی برای نیل به اهداف بر اساس روش مدیریت عملکرد.

- تنظیم برنامه‌های مختلف امور خدمات آموزشی، تهیه دستورالعمل‌ها و فرم‌ها.

طول دوره:

مدت مجاز به تحصیل در دوره کارشناسی‌ارشد دو سال (چهار نیمسال تحصیلی) است.

هر نیمسال تحصیلی ۱۸ هفته، شامل ۱۶ هفته آموزش و ۲ هفته ارزشیابی پایان نیمسال است.

تعداد واحد درسی:

تعداد کل واحدهای درسی رشته زبان و ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی‌ارشد مطابق با آیین‌نامه مصوب دوره‌های کارشناسی‌ارشد ناپیوسته وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حداقل ۲۸ و حداکثر ۳۲ واحد است.

اعضای هیئت‌علمی:

نام و نام خانوادگی