مرکز بهداشت ،درمان و مشاوره دانشجویی
مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه دریانوردی چابهار
ما محرمان خلوت انسیم غم مخور با یار آشنا ،سخن آشنا بگو
معرفی مرکز:

مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه دریانوردی وابسته به حوزه معاونت دانشجویی مرتبط با دفتر مرکزی مشاوره در وزارتخانه می باشد. کلیه خدمات این مرکز کاملاً تخصصی و ویژه دانشجویان، کارمندان و اساتید دانشگاه است. فعالیت های این مرکز در حوزه خدمات روان شناختی برای مراجعان است. علاوه بر این ارائه خدمات، فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی و اقدامات پیش‌گیرانه نیز توسط مرکز انجام می‌شود.

اهداف مرکز :

1-کاهش مشکلات روان‌شناختی دانشجویان (ناشی ازدوری از خانواده، محیط زندگی قبلی و دوستان سابق) و در نتیجه کم شدن حمایت‌ها و نیز کنترل‌های خانواده، حضور در جمع دوستان و محیط خوابگاه، وضعیت تحصیلی متفاوت با گذشته، شرایط سنی دوره جوانی و محیط دانشگاهی مختلط) و کمک به سازگاری بهتر با محیط دانشگاه (شامل کلاس‌ها و امتحانات، دوستان، استادان، کارکنان) از طریق ارائه کمک‌های روان‌شناختی.

2- پیش‌گیری از مشکلات احتمالی روان‌شناختی و تحصیلی در آینده

3- کاهش مشکلات مختلف از طریق کمک‌های مالی، درمانی و نظیر اینها

4-کمک به تصمیم‌گیری در زمینه‌های تحصیلی، ازدواج، شغل و نظیر اینها

5- پیش گیری اولیه یا پیش گیری از بروز مشکلات روان شناختی از طریق برگزاری کارگاه های آموزشی، برگزاری جلسات سخنرانی، پرسش و پاسخ، همایش ها و اردوها، توزیع بروشور، نشریه، کتاب و سی دی های آموزشی و خودیار برای دانشجویان، کارکنان و استادان به منظور افزایش و بهبود آگاهی ها و مهارت ها. شناسایی و مداخله در بحران در مورد دانشجویانی که در معرض خطر خودکشی قرار دارند.

شرح وظایف :

- انجام طرح پایش سلامت روان ویژه دانشجویان ورودی جدید

- مشاوره فردی ، گروهی ، تحصیلی ، ارتباطی، پیش از ازدواج ، زناشویی، خانوادگی و شغلی

- برگزاری کارگاهها و دوره های آموزشی برای دانشجویان و دانشگاهیان با هدف ارتقاء بهداشت روانی و پیشگیری از آسیب های روانی

– اجتماعی

- برگزاری جلسات با دانشجویان و پاسخگویی به پرسش های آنان در مورد مسائل روانی

– اجتماعی به کمک کارشناسان و افراد متخصص و صاحبنظر در مسائل روانشناسی ، مشاوره

- توزیع نشریات ، بروشورها و پیام های بهداشت روانی در زمینه های روانشناختی جهت آگاهی وشناخت دانشجویان

- اجرای پژوهشهای کاربردی و بنیادی درباره مسائل و مشکلات دانشجویان برای شناخت عوامل آسیب زا و جمع بندی و ارائه راهکار به مسئولان دانشگاه

- ارائه گزارش فعالیت های انجام شده به مسؤلان دانشگاه و دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان در فواصل زمانی معین

شرح وظایف واحد بهداشت :

انجام طرح پایش سلامت جسم ویژه دانشجویان ورودی جدید

ویزیت بیماران اعم از دانشجو،کارمند و اعضای هیأت علمی توسط پزشک.

بررسی و تأیید گواهی استعلاجی دانشجویان و کارمندان .

انجام امور مربوطه به حذف پزشکی دروس در ایام امتحانات پایان ترم .

نظارت بر رعایت بهداشت سلف سرویس آشپزخانه ، سالن های غذاخوری ،انبار مواد غذایی ، خوابگاهها ،آب شیرین کن و ... .

تهیه و توزیع نشریات و پیام های بهداشتی در خوابگاهها

برگزاری کارگاههای آموزشی گوناگون از جمله تالاسمی ،ایدز ،هپاتیت و... .

ساعات کار مرکز : ساعات اداری(7 صبح تا 13:30)

شبکه اجتماعی آموزش و اطلاع رسانی ایدز