تاریخ انتشار: چهارشنبه 07 مهر 1400

به گـزارش روابـط عـمومی دانـشگاه؛ هیات رئیسه دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار طی پیامی، فرا رسیدن "هـفته مـلی دریـانوردی" را به تمامی دریادلان و زحمتکشان فعال در صنعت حمل و نقل دریایی کشور، تبریک گفتند.
"هـفته مـلی دریـانوردی" فرصتی ارزشمند و مغتنم برای پاسداشت اراده پولادین و گرامیداشت تلاش سرفرازانی است که عرصه دریاها و بنادر را خاستگاه زندگی خویش قرار داده اند و با همت والا و عزم راسخ، بستر ساز رشد و توسعه و تبیین جایگاه استراتژیک صنعت دریانوردی در اقتصاد ملی و پهنه جهانی شده اند.
در سالی که از سوی مقام معظم رهبری سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها» نام گرفته، نمی‌توان از لزوم ارتقا و جهش در بسترهای به‌ثمرنشاندنِ تولید چشم‌پوشی کرد؛ حمل ‌و نقل و لجستیک کالا از مباحث راهبردی در زنجیره تامین کشور است به طوریکه حدود ۹۰ درصد صادرات و واردات کشور از طریق دریا انجام می‌گیرد که این، خود، نشان از اهمیت راهبردی حوزه حمل و نقل دریایی دارد.
تجارت دریایی، صیادی و حتی مسافرت های دریایی باعث شده تا دریانوردی به عنوان یکی از حرفه های با اهمیت طی قرون و اعصار گذشته گسترش یافته و رونق خود را حفظ نماید و حرفه دریانوردی از دیرباز در زمره مشاغل سخت و دارای صعوبت زیاد به شمار می رفته و دستیابی بشر به فناوری های نوین هم نتوانسته است دشواری های خاص این حرفه را به طور کامل از بین ببرد. در حال حاضر حدود یک و نیم میلیون نفر دریانورد تحت شرایط کاری و محیط سخت و دشوار در دریاهای بیکران جهان فعالیت می نمایند که خود گویای ارزش والا و جایگاه تاثیرگذار این صنعت در دنیا می باشد.
ویروس کرونا بیش از گذشته نشان داد که اطمینان از عملکرد زنجیره‌های تأمین جهانی به حمل دریایی و تلاش دریانوردان وابسته است. طی این مدت دشوار که از ابتدای سال ۲۰۲۰ شروع شده جامعه بین‌الملل شاهد آن بود که چگونه دریانوردان در بدترین شرایط برای تحویل کالا‌های حیاتی، لوازم پزشکی، مواد غذایی و سایر نیاز‌های روزمره مردم چه فداکاری‌هایی از خود نشان دادند. به همین جهت شعار جامعه جهانی به‌ویژه کشور‌های عضو IMO این است که "دریانوردان در قلب کشتیرانی آینده قرار دارند".
بیش از یک و نیم میلیون نفر دریانورد در روی کشتی‌های اقیانوس پیما در سراسر جهان مشغول به کار هستند و بیش از ۸۵ تجارت جهانی بصورت مستقیم از طریق دریا، آبراه ها و کشتی‌های باری صورت می گیرد؛ بنابراین نقش و جایگاه حیاتی صنعت حیاتی دریانوردی در اقتصاد جهانی، انکارناپذیر است.
با توجه به سندهای تاریخی، می توان گفت که نخستین ملت برگزار کننده روز دریانوردی، ملت ایران است. تعیین این روز نیز مانند همه نوآوری های ایرانیان در زمینه دریا و دریانوردی، از دیگر افتخارات ما ایرانیان به شمار می آید. ایرانیان باستان، دهم مرداد هر سال را که مصادف با روز اول ماه اوت است، روز دریانوردی قرار داده بودند و این روز را که در حقیقت روز آغاز آرامش آب ها و بهار دریاست، جشن می گرفتند. آنان با تشریفات خاصی، قایق ها و کشتی های خود را آذین می بستند و با گُل و گیاه به میانه دریا می رفتند. آن ها پس از یک روز شادمانی، به محل سکونت خود باز می گشتند و از فردای آن روز، با امید فراوان به عنایات خداوند، سفرهای دور و دراز دریایی را آغاز می کردند.
با قلبی مملؤ از عشق و ایمان و در کمال مباهات، گرامی می‌داریم یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس، به‌ویژه شهدای دریانورد را که امنیت و بالندگی امروز کشور و نظام مقدس اسلامی‌مان ثمره‌ی فداکاری‌هایشان است. فرا رسیدن هفته ملی دریانوردی را به همه دریادلان و دریانوردان عزیز کشور، اعم از نظامی و تجاری، خانواده گرامی آنان و به همه مردم بصیر کشور عزیزمان تبریک و تهنیت می‌گوییم.

• پـیام هـیات رئـیسه دانـشگاه دریـانوردی و عـلوم دریـایی چـابهار به مناسبت گـرامیداشت "هـفته مـلی دریـانوردان"