تاریخ انتشار: دوشنبه 15 آذر 1400

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ، دکتر "منصور کیانی مقدم"رئیس دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار با صدور پیامی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مبارزه با استکبار جهانی، 16 آذر، روز "دانـشجـو" را به تمامی دانشجویان عزیز، تبریک گفت.
مقام معظم رهبری(مدظله العالی):
"مظهر شهامت و سرعت عملِ ملت ایران دانشجویان بودند؛ آن هم دانشجویانی که پیرو خطّ امام بودند، نه دانشجوی وابسته به فلان حزب سیاسی یا فلان تشکیلات گوناگون و بی‌ایمان؛ نه، دانشجویی که خطِّ امام را قبول داشت و به آن مؤمن بود."
شانزدهم آذرماه هر سال به عنوان روز دانشجو، نماد آزادگی و اندیشه متکی بر بصیرت و عقلانیت است. روز حرکت تاریخی و پرافتخار در جنبش دانشجویی کشور که یادآور ایستادگی و رشادت دانشجویانی است که سینه خود را در برابر تیرهای استعماری دشمن سپر کردند و فریاد ضد استکباری ملت ایران را به گوش جهانیان رساندند. بدون تردید دانشجویان دیروز، الگوی نسل امروز هستند. شایسته است که دانشجویان با بهره‌مندی از علم و تجربه دیروز و با بهره‌گیری از ظرفیت های علمی و بیانیه گام دوم انقلاب و حضور فعال در عرصه های سیاسی و اجتماعی، بستری برای توسعه فردای بهتر رقم زنند و اهداف والای شهدای شانزدهم آذر و شهید "محسن فخری زاده"، و اهداف و مسیر این سرافرازان را ادامه دهند و اسوه‌ای شایسته برای آیندگان باشند.
16 آذر در تاریخ ایران به عنوان نماد روحیه خروشان جنبش دانشجویی ومظهر ایثار، از خود گذشتگی، پایداری واستقلال و آزادی است و یاد آور رشادت دانشجویان مبارز شهید "مهدی شریعت رضوی"، شهید "احمد قندچی" و شهید "مصطفی بزرگ نیا" است که در برابر تیرهای استعماری دشمن، سینه سپر کردند تا سندی دیگر از روح میهن پرستی، آزادی خواهی و استقلال طلبی فرزندان این مرز و بوم را برای همیشه در تاریخ ثبت و فریاد ضد استکباری ملت ایران را به گوش جهانیان برسانند.
به فـرموده ی مـقام معـظم رهـبری: "امروز یک جریانی در داخل کشور و خارج کشور وجود دارد برای دمیدن روح یأس به جای دمیدن روح امید...یعنی خبرهای خلاف واقع- این است که در ایران حرکت علمی پیشرفتی ندارد و امیدی هم به پیشرفت آن نیست - یأس‌آفرینی. خب موفّقیّتها را طبعاً نادیده میگیرند و این روی دانشجو اثر میگذارد؛ این جریانِ یأس‌آفرین در ذهن دانشجو اثر میگذارد؛ وقتی او مأیوس شد، کار نمیکند. اگر چنانچه نخبه‌ای باشد - حالا تعداد اندکی این‌ جور هستند- و توانایی داشته باشد، امکانات داشته باشد، میگذارد میرود خارج، به عقبش هم نگاه نمیکند. ولیکن اکثر، این امکانات را ندارند؛ [لذا] مأیوس میشوند و دنبال یک مدرک دارای ارزش رسمی ولو بدون محتوای علمی می‌افتند برای اینکه یک شغلی پیدا کنند و یک کاری پیدا کنند؛ پیشرفت علمی پیش نمی‌آید. یأس این [جور] است؛ روی دانشجو اثر میگذارد، روی استادها کمتر اثر می گذارد. 08/03/1398 (بیانات معظم له در دیدار جمعی از استادان، نخبگان و پژوهشگران دانشگاه‌ها).
دانشگاه و دانشجوي ايراني در پسِ فراز و فرودهاي تاريخي و رويدادهايي که نشان از بالندگي و پويايي آن دارد همواره درصدد ايفاي نقش پيشرو و بي بديلش در خلق ارزش‌هاي انساني و ملي بوده و هست. بدون کمترين ترديدي آينده ايران زمين از مسير مشارکت جدي عالمان و نهاد علم در ساختن بنيادهاي عقلاني حوزه‌هاي اجتماعي، سياسي و فرهنگي مي‌گذرد. تاريخ معاصر کشور عزيز ما انباشته از چنين دغدغه‌اي است که بايد بيش از پيش پاس داشته شود. اينک بر ما و تک تک دانشجويان عزيز فرض است که عليرغم دشواري‌ها و چالش‌هايي که در پي اپيدمي کويد 19 رخ نموده است، با درک الزامات اجتماعي و اخلاقي به عنوان عضوي مؤثر و فعّال در جامعه، مسؤليت‌پذيري در عرصه عمل و حقيقت جويي در عرصه نظر را جامه عمل بپوشانيم و در راه آبادي و عزت ايران اسلامي با پايمردي بکوشيم.
این روز فرصتی است برای تکریم مقام و منزلت دانشجویانی که همواره نقش فعال و موثری در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و پیشرفت‌های آن داشته‌اند و در شرایط حساس کنونی که کشور عزیزمان نیازمند وحدت و همدلی است، از آنها انتظار می رود که جهاد علمی را سرلوحه اندیشه و عمل خود قرار داده و عزم خویش را جزم نمایند که با پیروی از منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و با توجه به تأکید معظم له مبنی بر تولید علم و جنبش نرم افزاری، این کشور را به جایگاهی شایسته برسانند و الگوی اسلامی، ایرانی پیشرفت را به نحوی ملموس به نمایش بگذارند.
اینـجانب ضمن پاس داشت یاد و خاطره شهدای مبارزه با استکبار در روز 16 آذر 1332 این روز مقدس، روز انسان‏های فرهیخته و بالنده، روز اندیشه‏ های ناب و روزگسستگی جهل‏ ها و نابخردیها را به محضر دانشجویان عزیز دانشگاه تخصصی دریانوردی و علوم دریایی چابهار تبریک عرض نموده و امیدوارم همواره با پیروی از رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) گام برداشته و راه رشد و تعالی کشور را در همه زمینه ها با ایجاد کارآفرینی و تبدیل علم به ثروت هموار نموده و زمینه ی رشد علمی، اقتصادی و فرهنگی ایران اسلامی را فراهم نمائید.

• پیام تبریک رئیس دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار به مناسبت 16 آذر روز "دانـشجـو"